Veel gestelde vragen - Zendingsmaatje

Waarom is Zendingsmaatjes bedacht?
Zendingsmaatje is geïnitieerd om op een andere manier de urgentie van zending onder de aandacht te brengen. De urgentie is:

  • Veel mensen hebben het Evangelie nog niet gehoord.
  • Mensen geven gehoor aan de roeping om uitgezonden te worden, maar de financiering van die uitzendingen komt (lang) niet altijd tijdig rond.

Door structurele steun aan de uitzending van onze zendingswerkers wordt het deel dat de GZB bijdraagt aan uitzendingen aangevuld. Dit lijkt op ons programma Deelgenoten voor gemeenten, maar is een initiatief voor particulieren.

Elk jaar zenden we zendingswerkers uit en staan er mensen klaar om weg te gaan. God roept hen. Het liefst zenden we ze meteen uit, want iedereen moet de kans krijgen om het Evangelie kunnen horen. GZB heeft momenteel ongeveer 50 zendingswerkers uitgezonden, de kosten van een uitzending stijgen. De financiën zijn de grootste uitdaging om mensen uit te zenden.

Steun ik met een maandelijks bedrag de uitzending van Zendingswerkers in het algemeen of een specifieke Zendingswerkers?
Allereerst vragen we je om een maatje te worden van zending. Dus om de verkondiging van het Evangelie te ondersteunen. Dat kan bij de GZB vooral via onze zendingswerkers. Indien gewenst kun je een maatje worden van een specifieke zendingswerker. Zie hiervoor zendingsmaatje.nl/zendingswerkers.

Wat houdt Zendingsmaatje precies in?
Samen zorgen we ervoor dat meer mensen uitgezonden worden. En we dus meer mensen bereiken met het Evangelie!

Als Zendingsmaatje:
• zorg je samen met anderen voor het delen van het Evangelie.
• help je mensen uitzenden door financieel bij te dragen.
• blijf je op de hoogte van het werk van de zendingswerkers.
• bid je voor hen.
• heb je de mogelijkheid om zendingswerkers te bezoeken!

Wanneer ben je Zendingsmaatje?
Voor 10 euro per maand ben je Zendingsmaatje! Als dit niet haalbaar is, kan er een maatje minder gegeven worden. Minimaal 5 euro per maand. Een hoger bedrag mag uiteraard ook. Meer info te vinden op zendingsmaatje.nl/ja-ik-word-zendingsmaatje/.

Wat is het verschil tussen Zendingsmaatje algemeen en Zendingsmaatje van een Zendingswerker?
Je kunt Zendingsmaatje van Zending algemeen worden, dan komt je bijdrage ten goede aan alle zendingswerkers en de daarbij behorende projecten wereldwijd. Je kunt ook Zendingsmaatje van een specifieke zendingswerker worden, dan komt je bijdrage ten goede aan deze zendingswerker. Je kunt dan die specifieke naam selecteren op de site zendingsmaatje.nl/zendingswerkers om hiervoor bij te dragen.

Waarom staan niet alle Zendingswerkers op de site?
We beginnen met een klein aantal. Daar hebben we ook voldoende materiaal van (filmpjes en tekst) De site zal groeien met meer uitgezonden werkers. De zendingswerkers die op deze site staan, hebben nog financiën voor hun uitzending nodig. De werkers in gesloten landen staan er ook op, maar vanwege hun veiligheid zonder hun naam en het land waar ze werken.

Wat krijg ik als Zendingsmaatje?
Als Zendingsmaatje:
• blijf je op de hoogte van het werk van de zendingswerkers door de periodieke nieuwsbrief
(4 x per jaar een Zendingsmaatje nieuwsbrief en de nieuwsbrief van de specifieke zendingswerker die je ondersteunt).
• heb je de mogelijkheid om zendingswerkers te ontmoeten.

Kan ik ook per jaar betalen in plaats van een machtiging af te geven?
Ja, dat kan ook. Hiervoor kun je contact opnemen met de GZB of via zendingsmaatje@gzb.nl.

Ik draag al bij aan de GZB, waarom zou ik dan Zendingsmaatje worden?
Heel mooi dat je GZB ondersteunt. Hier zijn we blij mee. De urgentie dwingt ons verschillende manier te zoeken om het zendingswerk gefinancierd te krijgen. Als je een specifieke Zendingswerker structureel wilt ondersteunen, ontvang je de periodieke Zendingsmaatje nieuwsbrief en de nieuwsbrief van de specifieke Zendingswerker. Dit helpt om nog meer betrokken te zijn bij zending

Kunnen wij als Zendingscommissie ook Zendingsmaatje worden?
Voor Zendingscommissies hebben we het programma Deelgenoten, om hiermee een zendingswerker te ondersteunen. Zendingsmaatje is gericht op particulieren, waarbij mensen zich verbinden aan een zendingswerker door Zendingsmaatje te worden.

Kunnen wij ook als school, bedrijf of stichting Zendingsmaatje worden?
Dat kan zeker. Het is ook als school, bedrijf of stichting mogelijk om structureel bij te dragen aan zending algemeen of een specifieke zendingswerker. Je kunt dit aangeven via het formulier op zendingsmaatje.nl/ja-ik-word-zendingsmaatje/.

Kan ik ook Zendingsmaatje van alle Zendingswerkers worden?
Jazeker dat kan. Je kunt hiervoor opgeven via zendingsmaatje@gzb.nl of via de site zendingsmaatje.nl/ja-ik-word-zendingsmaatje/. Op dit moment staan er 18 zendingswerkers op de site. Dit betekent dat je voor 10,- per maand x 18 zendingswerkers voor 180,- per maand bijdraagt voor deze zendingswerkers. Je kunt ook Zendingsmaatje van Zending algemeen worden, dan komt je bijdrage ten goede aan alle zendingswerkers en de projecten wereldwijd.

Kan ik ook Zendingsmaatje worden van de Zendingswerkers in gesloten landen?
Jazeker. Op zendingsmaatje.nl/zendingswerkers kun je Zendingsmaatje worden van alle werkers in gesloten landen. Aangezien we deze ZW niet met naam en toenaam kunnen noemen, worden de financiën hiervan verdeeld over deze zendingswerkers.

Ik ben al Zendingsmaatje. Hoe kan ik er voor zorgen dat iemand anders ook Zendingsmaatje wordt?
Je kunt iemand anders een Zendingsmaatje maken. Dat noemen we een Cadeaumaatje. Je geeft die ander op en betaalt een jaar lang de verplichte bijdrage. Degene die Cadeaumaatje wordt, krijgt per mail een bevestiging en na een jaar wordt dit Cadeaumaatje gebeld om als Zendingsmaatje wel/niet door te gaan.

Staat jouw vraag er niet tussen?
Stel hem dan via zendingsmaatje@gzb.nl.