Shine your Light - Doe elke dag mee - Zendingsmaatje

Kerst wordt wereldwijd gevierd op verschillende manieren.

Christenen vieren de geboorte van Jezus Christus, de Zoon van God, die naar de wereld kwam om ons te verlossen en zo hoop te bieden. Kerst is een mooie manier om aansluiting te zoeken bij mensen die het Evangelie niet kennen.

Met deze adventssticker Shine your light en onderstaande inspiratie kun je laten zien wat Kerst voor jou betekent en roept de GZB jou op om het Licht van het Evangelie door te geven aan de mensen om je heen.

Dag 1 Licht

Hoe kun jij een lichtpuntje zijn in deze wereld? Tijdens het GZB-event voor Pinksteren zongen we samen met de wereldkerk een lied/gebed dat Christus ons Licht zal zijn. Ook tijdens de kerstdagen is het een prachtig lied om te zingen.

Dag 2 Belofte

Kijk mee hoe in Rwanda het feest van het Licht wordt gevierd.

Dag 3 Hoop

Beluister het verhaal van Joanne Folmer, arts in Congo, over hoop in een gebroken wereld.

Boeiend om naar te luisteren tijdens het koken, of als je bijvoorbeeld weer eens in de file staat… 

Dag 4 Verlangen

Heb jij de GZB-gebedsapp al? Zo kun je elke dag bidden voor het zendingswerk, om tekenen te kunnen laten zien van het Koninkrijk van God. Zoek ‘de GZB’ in de appstore of playstore. Of ga naar www.gzb.nl/gebed

Dag 5 Verwachting

Met kerst denken we aan de komst van Jezus Christus. Ken je iemand die een kindje verwacht? Geef een mooie kinderbijbel cadeau.

Dag 6 Liefde

In Praag leven veel daklozen. De kerk wil juist aan hen een teken van liefde geven. Rond Kerst krijgen ze vanuit de kerk in Praag een blijk van liefde in de vorm van een maaltijd en cadeaus. 

Dag 7 Geloof

Ga mee over de grens en ontdek meer over God, de ander en je zelf. Kijk op www.gzbexperience.nl voor alle bemoedigingsreizen en ga mee.

Lees meer over het vrouwennetwerk van de GZB op www.gzb.nl/vita

Dag 8 Vrede

Libanon is een land dat verscheurd wordt door chaos. En normale burgers zijn vaak het kind van de rekening. Hoe kijken de mensen in dit land uit naar vrede en recht? Lees via de knop de ervaring van Kees en Esther van der Knijff.

Dag 9 Getuigenis

In Indonesië is het normaal om elkaar te vertellen wat God gedaan heeft in je leven: wie is God voor jou persoonlijk?

Lees via de knop getuigenissen die jou hopelijk inspireren.

Dag 10

Bekijk het filmpje en bid voor Thomas en Cobi Roest en de mensen die ze in Thailand ontmoeten, om het Evangelie aan ze door te kunnen geven.